03
31
2012
--

Joe Perry interjú

Joe ezúttal a Rolling Stone honlapjának adott interjút, a téma természetesen az Aerosmith új stúdiólemeze: 

Gondoltál valaha arra, hogy otthagyod a zenekart?

Gyakran megfordult a fejemben, hogy egyszerűen lelépek, hogy dalokat írjak és csináljam a saját dolgaimat, de semmi sem képes ennyire lázba hozni. Olyan érzés, mintha beülnél egy stúdióba, telnek a napok, aztán egyszer csak arra eszmélsz, hogy eltelt 40 év.

Nehéz feladat volt a banda tagjait újra csatasorba állítani?

Nem, mert a zene megteszi helyettünk. Egy bandánál, ami ilyen rég van együtt, mindenki rááll a saját ritmusára. Nem kényszeríthetsz rájuk minden szart. Azt tesszük, amit épp szeretnénk, teljesen mindegy, hogy Steven motor mániájáról vagy American Idol zsűrizéséről, Joey könyvéről vagy épp az én szólólemezemről van szó. Ugyanakkor mi öten mindig is egy zenekart alkottunk, és csodálatos érzés ennyi idő után is a része lenni.

Jack Douglas producerrel végigdolgoztátok a '70-es éveket, majd a legutóbbi lemezen, a 2004-es Honkin' On Bobo-n is ő működött közre.

A Honkin' On Bobo-t eredetileg ugyanennek a lemeznek szántuk. Végül úgy alakult, hogy nem maradt rá elég energiánk, de muszáj volt előállnunk valamivel. Egy akkora helyiségben vettük fel, ami nem sokkal nagyobb ennél, ahol most ülünk, és mind élőben játszottunk. Ezt az élő, közös játékot végül átemeltük az új lemezre is.

Ritkán hallgatom a lemezeinket, miután elkészültek. Általában félreteszem őket, amint lehet. Különösen igaz volt ez a '80-as és '90-es években - egyszerű termékként tekintettem rájuk. Annyi emberrel dolgoztunk rajtuk, hogy nem is éreztem őket a sajátomnak. De emlékszem, hogy a '70-es években gyakran feltettem a dalainkat, csak a móka kedvéért. Az új lemez esetében különös módon újra a szokásommá vált.

Maradtak le dalok a Honkin' On Bobo-ról?

Csak riffek. Vicces, mert párat közülük több dalban is kipróbáltunk az évek során. Az új lemezen az egyik legalább 20 éves. Csak várt, hogy végre eljöjjön az ideje. Még az is lehet, hogy végül több helyen is felhangzik majd, afféle mini-opera jelleget adva a lemeznek.

Az utóbbi turnékon megszaporodtak a sérülések a zenekarban. Átok sújt titeket?

Én azt mondom, ha gyakran síelsz, időnként taknyolsz egy nagyot. Minél többet csinálod, annál nagyobb rá az esélyed. Évek teltek el úgy, hogy egyetlen koncertet sem mondtunk le. Úgy látszik, a végére tartogattuk.

Írta: joeperry | Tags: Címkék: interjú joe perry
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr304352368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)