07
21
2012
--

Brad Whitford interjú

Egy helyi weblap interjúja Brad Whitford-dal az Aerosmith kedd esti, New Jersey-i koncertje kapcsán:

Két és fél éven át feszült volt a zenekar viszonya Steven Tyler-rel. Gondoltál arra ebben az időszakban, hogy az Aerosmith-nek vége?

Bármi benne volt a pakliban. Megromlott a kapcsolatunk Steven-nel. Kijelentette, hogy a szóló karrierjére kíván összpontosítani egy időre. Aztán aláírt az American Idol-ba. Másodlagosnak éreztük magunkat. Zenélni akartunk. Úgy gondoltuk, talán érdemes lenne turnéra indulni egy másik énekessel, más név alatt. Beszélgettünk erről, de végül nem lett belőle semmi. Rendeződtek a dolgok. Sosem volt kétségem afelől, hogy visszatérünk a színpadra, csak az volt kérdéses, mikor.

Mennyire volt nehéz a lemezfelvétellel alkalmazkodni Steven American Idol szerepléséhez?

Azt hiszem, fegyelmezettebbé tett minket. Korábban temérdek időnk volt a stúdiómunkára, de ezúttal Steven tévés dolgai köré kellett terveznünk mindent és felgyorsítani a dolgokat.

Több, mint egy évtizede próbáltok elkészíteni egy új dalokkal teli stúdiólemezt. Hogy érzed magad most, hogy végre pont került a történet végére?

Szédületes érzés. Másrészt pedig hatalmas megkönnyebbülés. Jópár alkalommal belefogtunk az utóbbi években, de mind katasztrófális eredménnyel zárult.

Végül visszatértetek Jack Douglas producerhez. Milyen érzés volt ismét vele dolgozni?

Mint belebújni a kedvenc, öreg papucsodba. Nagyszerű. Ahogy belefogtunk a munkába, sorra születtek az új dalok. Mindenki írt zenét a lemezre. Nagyon büszkék vagyunk rá. Leviszi majd a hallgatók fejét. Jobban szólunk és játszunk rajta, mint valaha.

Zeneileg hogyan jellemeznéd?

Klasszikus Aerosmith albumként. Megvan benne minden, az erőteljes hard rock-tól a szinte country-típusú dalokig és a gyönyörű balladákig.

Nemrégiben augusztusról novemberre halasztottátok a megjelenést. Zavar ez téged?

Sajnálatos. A Legendary Child című dalt eredetileg egy nyári mozifilm betétdalának szántuk, aminek a premierjét végül jövő évre csúsztatták, ezzel pedig a teljes marketing kampány és a megjelenési dátum ment a levesbe. Végül a kiadó úgy döntött, teljesen új stratégiát választ és ehhez kerestek egy alkalmas időpontot. Megéri kivárni.

Köt valami különleges turnéélmény New Jersey-hez?

Itt utáltam meg szívből a New York Jets-t. Volt egyszer egy koncertünk Meadowlands-ben, ahová már kora délután megérkeztünk, ugyanis pont a stadion mellett játszott a Jets a New England Patriots-szal. Kimentünk a meccsre. Farkasordító hideg volt, ráadásul a Jets rommá vert minket, szóval aznap becsülettel sikerült megutálnom őket. De azért jó kis nap volt. Láttam egy jó meccset, aztán átsétáltam a szomszédba koncertezni.

Írta: joeperry | Tags: Címkék: interjú brad whitford
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr964669638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)