02
01
2010

Perelhet Steven Tyler

Folytatódik a nyilatkozatháború az Aerosmith és Steven Tyler között, ezúttal Steven ügyvédje lépett be a képbe, aki a Billboard.com tegnapi cikke szerint a pereskedéstől sem riadna vissza...

 

Mialatt egyre folynak a találgatások arról, ki lehet az Aerosmith új énekese a jövőben, Steven Tyler és csapata igyekeznek megszilárdítani az énekes pozícióját a zenekarban.

Tyler Los Angeles-ben élő jogi képviselője, Skip Miller múlt héten levelet küldött az Aerosmith menedzserének, Howard Kaufman-nak, melyhez a Billboard.com-nak is sikerült hozzájutnia, és amelyben arra kéri az Aerosmith menedzsmentjét, hogy "haladéktanul hagyjanak fel jelenlegi törekvéseikkel, melyek egyértelmű célja, hogy saját kliensüket, az Aerosmith-t eltávolítsák a mi ügyfelünktől, aki szintén a zenekar tagja." Miller elárulta a Billboard.com-nak, hogy Tyler érdekében találkozóra hívta az Aerosmith képviselőit február 9-ére azért, hogy tisztázzák a banda jövőjét, így az új lemez felvételét, és egy még idén elstartoló európai és dél-amerikai turné lehetőségét is. A négyoldalas levél közli: "fenntartjuk a lehetőségét annak, hogy jogi útra tereljük az ügyet és kártérítést követeljünk."

"Steven Tyler nem akar pereskedni" - állítja Miller. "Nem akarjuk, hogy idáig fajuljanak a dolgok. A mi célunk az, hogy az Aerosmith Steven Tyler-rel turnézzon Európában, Latin Amerikában, adjon ki új lemezt... Mindannyian erre törekszünk. Hihetetlen számomra, hogy a jelenlegi menedzsment másképp gondolkodik ebben a kérdésben."

Az Aerosmith menedzsmentje nem reagált a történtekre. Miller szerint ezidáig sem Kaufman-tól, sem az Aerosmith egyéb képviselőjétől nem kapott választ a levelére. Arra a felvetésre, hogy mi történik, ha az Aerosmith tovább folytatja a keresést egy új frontember után, Miller így válaszolt: "Ha szükséges, megtesszük a kellő lépéseket. Remélem, nem lesz rá szükség. Szerintem nem."

Tyler jelenleg terápiás kezelésen vesz részt fájdalomcsillapító-függősége miatt. Kezelésének helye ismeretlen, jóllehet közelmúltbéli nyilvános felbukkanásai nyomán többen a Betty Ford Center nevű kaliforniai klinikára gyanakodnak.

Millert állítása szerint Joe Perry legutóbbi nyilatkozatai sarkallták a levél megírására, melyekben a gitáros határozottan kiállt az új énekes keresése mellett; továbbá okot adott még egy a kora januári találkozó is Kaufman és Tyler új menedzsmentje között, ahol Kaufman állítólag "kerek perec kijelentette, hogy szerinte Steven-nek nincs helye az Aerosmith-ben, és hogy a banda jobban járna, ha nélküle folytatná - ami szerintem erősen megkérdőjelezhető döntés lenne a menedzsmenttől."

Miller levelében így folytatja: "Az a győlölködő és negatív hangnem, mellyel Mr. Tyler-t illették az utóbbi időben, ellehetetleníti nem csak Steven, hanem a zenekar jövőjét is. Ez a viselkedés egy rehabilitációra szoruló, gyógyulófélben lévő emberrel szemben szörnyen káros és fájdalmas, nem csak emberi, üzleti szempontból is. Steven életének ebben az időszakában az életét szeretné rendbehozni." Miller emlékeztet Tyler december 22-i sajtóközleményére, melyben az énekes "megerősíti, hogy a jövőben is az Aerosmith tagja kíván lenni" és azzal vádolja Kaufmant, hogy "egymás ellen hangolja a zenekar tagjait ahelyett, hogy a békülést szorgalmazná a csapat jövője érdekében... Le akarják váltani Steven Tyler-t, ami nyilvánvaló nonszensz. Az Aerosmith Steven Tyler nélkül olyan lenne, mint a Rolling Stones Mick Jagger nélkül vagy a U2 Bono nélkül. A menedzsment ezzel a stratégiával talán turnéra indíthatja a bandát néhány hónapon belül, de ezzel tönkre is tenné őket."

Miller hozzátette: "El tudná bárki azt képzelni, hogy a Rolling Stones menedzsere nekiálljon utódot keresni Mick Jagger-nek? Abszurd... Tyler egy egyéniség. Steven AZ Aerosmith, akárcsak a többiek. Őt ismeri a közvélemény. Ő az énekes. Elképeszt már csak az ötlet is, hogy lecseréljék őt."

Miller a levelében és személy szerint is azt állítja, hogy Steven írt dalokat az Aerosmith új lemezére, és év végére készen állhat az esetleges európai és dél-amerikai koncertekre. Az Aerosmith Brendan O'Brian producerrel 2008-ban már hozzálátott a felvételekhez, de egészségi okokból, köztük Tyler tüdőgyulladásával, végül leálltak a munkával, és megkezdték a felkészülést nyári turnéjukra a ZZ Top-pal, amely végül Tyler augusztus 5-i balesetével szakadt félbe Sturgis-ben. Perry jelenleg is turnézik új szólólemezével, Brad Whitford a márciusi Experience Hendrix turnén vesz majd részt, míg a dobos Joey Kramer életrajzi könyvét promótálja.

Tyler csapatának akciója előtt megindultak a találgatások arról, ki lehet az énekes utódja a zenekarban. Perez Hilton honlapja szerint Billy Idol a legújabb név a listán, aki több hírforrás szerint megfázása miatt lemondta a találkozót Perry-vel. Más riportok szerint Chris Cornell-t és Paul Rodgers-t is megkeresték már az ügyben. Lenny Kravitz, akinek neve még korábban merült fel, nyilvánosan cáfolta, hogy érdekelné a dolog.


Nevetséges már ez az egész, nem jogászoknak kéne döntenie az Aerosmith jövőjéről, hanem csakis nekük, ötüknek... Nem lesz ennek jó vége, emberek.

Írta: joeperry | Tags: Címkék: hírek steven tyler
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr381719349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mafli 2010.02.03. 20:08:56

Ez a Miller látja a lényeget, teljesen igaza van, Steven Tyler nélkül nincs Aerosmith. Tényleg teljesen abszurd lecserélni őt.
Remélem nemsokára lesz európai turné megint és minden rendeződik.

joeperry · http://joeperry.blog.hu/ 2010.02.04. 10:24:45

@mafli: Én is egyetértek vele, de a pereskedés szerintem most a lehető legrosszabb lépés lenne.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)