03
07
2012
--

Brad Whitford interjú

Brad a napokban ismét útra kelt az Experience Hendrix turnéval, a Times News pedig elcsípte őt egy rövid telefoninterjú erejéig, íme:

 

Élete első Jimi Hendrix koncertjéről:

"Minimum egy életre szóló élményt jelentett. 1968-ban volt szerencsém először látni és utána vagy két évig a felhőkben jártam a boldogságtól."

Hendrix hatásairól:

"Abban a korszakban lépett színre, amit Brit Inváziónak neveztek és rögtön kiismerte magát benne. Teljesen újszerű stílust képviselt. Egy showman volt, aki aurájával és technikai tudásával kimagaslott a zenészek közül, és sokak számára a mai napig nem veszítette el a varázsát."

Az Experience turnéról:

"Több csapatra oszlunk a koncerten, mindenki kettő-négy dalt ad elő, aztán váltás jön. Ezzel a módszerrel végig fenntartjuk az izgalmat. Néhányan közülünk maximálisan hűek Jimi eredeti előadásmódjához, míg mások teljesen a saját képükre formálják a dalokat."

"Előzetes próba helyett általában csak felbukkanunk aztán hadd szóljon. A turné első napján már kora reggel megérkezünk a koncerthelyszínre és egész nap gyakoroljuk a műsort. Más zenekarok általában délután érkeznek és csinálnak egy 30-60 perces beállást. De itt nálunk mindenki tudja, mi a feladata. Nem szoktunk zavarba jönni."

Az Aerosmith helyzetéről:

"Úgy gondolom, idén jó adag Aerosmith-re számíthatnak tőlünk. Van egy új dalunk, ami az egyik nagyszabású nyári blockbuster-ben is hallható lesz, így talán ez lehet az első friss számunk, ami eljut a közönséghez. De megeshet, hogy már az American Idol-ban is bemutatjuk májusban. A nyár második felében pedig masszív észak-amerikai turnét tervezünk."

"Ami az új lemezt illeti, a zenével kész vagyunk - már csak a vokálokra várunk hozzájuk. Remélhetőleg már nem kell sokáig. Egy évtizede nem adtunk már ki új dalokat, de én készen állok rá."

 

Írta: joeperry | Tags: Címkék: interjú brad whitford
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr654295700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)