11
07
2009

Steven Tyler kilép az Aerosmith-ből?

Nem új keletű pletyka az Aerosmith körül Steven Tyler esetleges kilépése, és az Abu-Dzabi koncert után sajnos ismételten felerősödtek az erről szóló híresztelések. Tegnap maga Joe Perry is megszólalt az ügyben, egészen pontosan a Las Vegas Sun-nak adott egy rövid interjút. Íme:
 

Abu-Dzabi koncertjük után elhagyja zenekarát az énekes Steven Tyler, nyilatkozta a mai nap folyamán Joe Perry, az Aerosmith szólógitárosa. A basszusgitáros Tom Hamilton nemrégiben megerősítette egy Boston Herald-nak adott interjújában, hogy széthúzás tapasztalható a csapaton belül, de reméli, rendeződnek a dolgok. Arra a felvetésre, hogy a gitáros Brad Whitford szerint új frontembert keresnek, határozott nemmel felelt.

Mindezek ellenére Perry ma kijelentette a Las Vegas Sun-nak adott interjúban: Tyler a múlté.

„Én úgy tudom, Steven kilépett”
– kezdi a gitáros, akit Boston-i otthonában értünk utól. „Semmivel sem tudok többet, mint ti. Két napja érkeztem haza. Láttam a neten, hogy Steven le akar lépni. Nem tudom, mennyi időre gondol, hogy végleg vagy sem. Ez van, fogalmam sincs.”

Perry hozzátette, az egyik legfőbb probléma az, hogy Tyler nem válaszol a hívásaira.

„Ez jellemző rá. Sajnos hozzá kellett szoknom. Igyekszem elnézni neki. Próbálom kerülni a konfliktusokat. Az utóbbi hónapokban muszáj is volt. Nem akartam, hogy még több koncertet mondjon le. Ezt az utolsó négyet meg akartuk csinálni. Más se hiányzott volna, mint hogy egy telefon vagy más egyéb miatt felkapja a vizet. Úgyhogy békén hagytuk. Lezavartuk a bulikat, és erre a hírre jöttem haza. Szóval ennyit tudok.”


Az Aerosmith legutóbbi turnéjának nagy részét törölni kellett Tyler augusztusi színpadi balesete miatt, ahol vállát törte. A csapattagok nem örültek a döntésnek. Ennek ellenére a turné utolsó koncertjeit, köztük két Hawaii-i fellépéssel és az Abu-Dzabi hétvégével több, mint 50.000 néző előtt, megtartották.

A vasárnapi fellépés után Perry Londonba repült, ahol részt vett a hétfői Classic Rock Awards-on, majd szerdán hazaérkezett. Otthon szembesült a hírrel, hogy Tyler a kilépését fontolgatja.

„Nem beszél velem és a többiekkel sem”
– teszi hozzá.

A gitáros reméli, hogy sikerül egyben tartaniuk az Aerosmith-t, akár Tyler nélkül is, de egyelőre annyira megdöbbent a történtek miatt, hogy nem tudja, mit hoz a jövő.

„Próbálom kitalálni, hogyan tovább. Az Aerosmith-ben hatalmas tűz van, olyan ez a banda, akár egy gőzmozdony. Mi négyen nem dobhatunk a szemétbe 40 év közös zenélést. Ki kell találnunk – én legalábbis igyekszem -, milyen irányba induljunk most el.”


„Steven pótlása egy dolog, de itt van még négy srác, akik zseniálisan játszanak együtt, ezt nem fogom veszni hagyni. Fogalmam sincs, mit fogunk tenni, esetleg kereshetünk egy új énekest, akivel közösen fellendíthetjük kicsit az Aerosmith-t.”

Perry ugyanakkor reméli, hogy Tyler döntése nem végleges.

„Igazság szerint sose beszélt nyíltan ebben az ügyben. Régóta tervezgeti már. Ennyire semmibe venni a társait, hogy az interneten kelljen olvasnunk arról, hogy lelép... nem volt szép tőle. Most is tisztelem, mint embert, legalábbis azt az embert, akit valaha ismertem. De a dolgok változnak.”

(...)

 

A teljes cikket ezen a linken érhetitek el. Reméljük a legjobbakat...

Írta: joeperry | Tags: Címkék: hírek joe perry steven tyler
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr731506847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rocklud 2009.11.07. 15:55:43

Hát ha ez igaz, akkor megkövetem Joe-t...

j.a.cameron 2009.11.08. 13:20:23

Ez hihetetlen...
Nem tudom elhinni hogy 40 év után pont a végére kell elsz*rni mindent. Ha Steven nyugdíjba akar vonulni azt mondom jó.., 60 év felett belefér... DE előtte szerintem tartozna annyival a több millió rajongónak világszerte, hogy befejezik azt az albumot, amit lassan 6 éve készítenek, és nyomnak egy világköröli búcsú turnét és viszlát. Aztán ha 65 évesen még mindig színpadra vágynak akkor 1 évre megint összeállnak turnézni, gondoljunk pl.: csak a Rolling Stonesra, akik ez elmúlt közel 15 évben kiadtak két albumot és nyomtak 3 turnét (ebből 2 világköröli), és a rajongóknak így is csodálatos élményt tudtak nyújtani, aki ott volt 2 éve a budapesti koncerten az tudja miről beszélek...

Remélem az Aerosmith is feléli ésszel hogy van még bőven jövőjük, csak vissza kell venni a tempóból 60 fölött. Steven is, mi a francnak ugrál úgy a színpadon mint egy 20 éves, + 1-2 éve még kötélen lógott a levegőben a nézők felett, amit én még így a 20-as éveim közepén se mernék bevállalni, nem hogy 60 évesen... Van az a kor amikor fel kell mérni, mi a fontosabb a zene vagy a körítés. Mivel a világ egyik legjobb élőben játszó bandájáról beszélünk, szerintem a rajongók bőven beérnék csak a zenével...

Remélem rendeződik a dolog a bandával, a legtöbbet MI rajongók veszthetjük...

freddyD 2009.11.08. 18:14:55

Asszem ha tényleg kilép, ez a banda vége is. Kár keresni új énekest

rocklud 2009.11.10. 09:52:05

Somebody better call a doctor, doctor
or wake him up with a shove!

mafli 2009.11.10. 12:34:38

Ez tényleg hihetetlen, ez az ember nem normális:( Tényleg orvos kell neki:P Nagy csalódás ez számomra, én őt nem ilyennek képzeltem el. Nem is hiszem el hogy 40 év után képes erre:,( Rajongók milliói csalódtak benne most szerintem
Új énekest szerintem sincs értelme keresni, ha tényleg kilép, akkor ENNYI VOLT

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)