01
18
2010
--

Joe Perry interjú

Alább a The Globe And Mail ma közzétett beszélgetése Joe Perry-vel. A válaszok alapján aligha friss az interjú, szerintem az ünnepek környékén készülhetett.

 

Nemrég jelent meg a szólólemezed és hamarosan ismét turnéra indulsz, de mielőtt rátérnénk erre, elárulnád, mi most a helyzet az Aerosmith-szel?
 
Mostanság arról beszélgetünk, hogy keresnünk kell egy új énekest Steven pótlására. Nem tudom, mi folyik most körülötte, de az Aerosmith-nek énekesre van szüksége.
 
A név vagy a jó énekhang számít jobban?
 
Szerintem helyesebb, ha egy Aerosmith kaliberű bandába olyan embert választunk, akit ismernek a rajongók. Nincs értelme klónozni az eredeti felállást. Ahhoz, hogy pozitívan jöjjünk ki ebből a helyzetből, és továbblépjünk zeneileg, arra van szükség, hogy egy karizmatikus frontembert találjunk.
 
Az új szólólemezed élőben játszottátok fel a stúdióban. Ezzel a legutóbbi Aerosmith lemezek kimunkált stúdióhangzását akartad elkerülni?
 
Nos, igen. Régóta szeretnék egy Aerosmith lemezt is így rögzíteni, különösen a Just Push Play felvételei után. Akkoriban már nem éreztem sajátjaimnak a dalokat. A technológia túlságosan átvette az irányítást. Megfeledkeztünk arról, amiben az Aerosmith a legjobb – ez pedig az élő játék.
 
Korábbi produceretek, John Kalodner nemrég azt nyilatkozta a Rolling Stone-nak, hogy képtelenek lennétek egy új Toys lemezzel előállni, mert már nem vagytok 23 évesek. Ehhez mit szólsz?
 
Többszáz rajongó keresett már meg azzal, hogy csináljunk egy olyan lemezt, mint a régiek. Sokat töprengtem azon, mire gondolhatnak pontosan. A hangzásra? A dalszerzés módjára? A szövegekre? Vagy a gitárjátékra?
 
Szerintem Kalodner arra célzott, hogy nem vagytok már ugyanazok, akik a ’70-es években voltatok.
 
23 évesen egy kivétellel nőtlenek voltunk. Vagy talán úgy érti, beleszartunk mindenbe, csak zenélni akartunk meg Jack Daniels-t vedelni, és nem törődtünk vele, hogy a menedzserek szétlopják a bevételt, csak kapjunk mi is belőle. Nem tudom, pontosan mire gondol.
 
Hogy érzed, van bennetek egy újabb Toys lemez?
 
Azt már felvettük egyszer. Nem akarom ismételni magam. Ha úgy érted, megvan-e bennünk az az energia, ami szükséges hozzá, szerintem a válasz: igen.

 

Írta: joeperry | Tags: Címkék: interjú joe perry
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr501682762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)