01
19
2010

Újabb Joe Perry interjú

Ha nem unjátok még, jöjjön még egy beszélgetés Joe-val, ezúttal a Toronto Sun újságírójának tollából. Az interjú apropóját természetesen a napokon belül startoló kanadai Mötley Crüe turné adta, ahol Joe bandája lesz az előzenekar.
 

Mesélj, mi van az Aerosmith-szel? Steven kilépett vagy sem?
 
Én úgy hallottam, nem. Legalábbis nekem úgy tűnik. Sosem mondott olyat, hogy kilépett volna, csak azt, hogy egy időre a saját ügyeit helyezi előtérbe. Persze nekünk erről nem szólt. Helyesebben nem is beszélt velünk már egy ideje. Viszont a menedzserei közölték a mi menedzsereinkkel, hogy egy időre félreáll. Legutóbb pedig azt nyilatkozta, visszatérne. Tehát amit az ügyvédei és a menedzserei mondanak a mi ügyvédeinknek és menedzsereinknek, az egész más, mint amit ő nyilatkozik a sajtónak. Ezért nehéz egyenes választ adni a kérdésedre. De mivel műteni kell a lábait, egy-másfél év pihenő mindenképp vár rá. Mi négyen ez idő alatt is játszani akarunk. Vannak terveink a jövőre nézve. Keresünk valakit, aki betölti a megürült posztot. Amikor Tom volt beteg, David Hull ugrott be basszerosnak. Amikor Brad nem tudott színpadra állni, őt helyettesítették. Most is így állunk a dologhoz, szükségünk van egy énekesre.
 
Lesznek meghallgatások?
 
Akik szóba kerültek, azokkal szerintem csak leülünk iszogatni egy kicsit meghallgatás címén. Mind remek énekesek, ezzel már tisztában vagyunk.
 
Sok jelölt van már?
 
Ezt nem árulhatom el. Vicces amúgy, mennyi rajongótól kapunk neveket Twitter-en. Van köztük pár igen jó ötlet is. De beszéltünk már néhány jelölttel, meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.
 
Aerosmith néven fogtok turnézni?
 
Nem látom akadályát. Aerosmith dalokat fogunk játszani. Talán öt koncertet adunk, talán húszat, fogalmam sincs. Aztán remélhetőleg Steven visszatér.
 
Ugyanakkor ha Steven kijön a rehabról és túl lesz a műtétjein, a feszültség nem áll majd fenn továbbra is köztetek? Mintha elbeszélnétek egymás mellett.
 
Én kész vagyok dalokat írni és színpadra állni vele, amint erre fizikailag alkalmas lesz, és ő is szeretné. De ez csakis rajta áll. Az orvosai szerint meg kell operálni a lábait és a lábfejét, amire rá is megy ez az éve. Ezalatt teljesen felépülhet. Legutóbb pedig azt nyilatkozta a sajtónak, hogy szeretne velünk dolgozni, úgyhogy meglátjuk.
 
A történtek fényében hogy tekintesz vissza a Sturgis-i esetre?
 
Ha valakit olyan jól ismersz, mint én Steven-t – és én talán jobban ismerem őt, mint egyes családtagjaimat -, akkor egyértelmű, hogy jó egészségi állapotban nem történt volna meg vele az a baleset. Azokat a tánclépéseket milliószor előadta már gond nélkül. Ha megnézed a videókat a buliról, te is eldöntheted. Erről csak ennyit tudok mondani.
 
Félretéve mindezeket, érdemesnek tartod még az Aerosmith-t a folytatásra?
 
Persze. Rengeteg időmet áldoztam rá. És nincs még négy fickó a Földön, akik keresztülmentek volna mindazon, amin mi. Frankó lenne, ha Steven visszatérne, és az a srác lenne, aki 10-12 éve volt. Mi most is azok vagyunk. És tényleg szeretnénk zenélni, amihez az Aerosmith a legjobban ért. Tartozunk ennyivel a rajongóknak, akik 40 éve kitartanak mellettünk. Minden más ellenére ez a legfontosabb, hogy tartozunk a rajongóinknak. Nekem mindig ez az első. És bánt, ami történt, mert ezzel cserbenhagytuk őket. Egyszer már eljátszottuk ezt a ’70-es években.
 
Biztos örülsz, hogy túl vagy 2009-en.
 
Kemény év volt. Sokat dolgoztam. Az utolsó hónapban próbáltam kicsit kiereszteni a gőzt, de most újra harcra készen állok. Sok izgalom vár rám. Idén is rengeteg remek dalra számíthattok tőlem.
Írta: joeperry | Tags: Címkék: interjú joe perry
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr431684327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

typerr 2010.01.19. 21:16:04

nagyon jó lenne ha steven minél hamarabb vissza tudna térni,de sajnos arra már nem sok esélyt látok hogy valaha még magyarországon koncertezik az aerosmith.

joeperry · http://joeperry.blog.hu/ 2010.01.19. 22:27:46

@typerr: Egy utolsó világturné még mindenképp bennük van, csak előbb ki kéne izzadniuk azt a lemezt végre a Columbiának...

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)