06
10
2010
--

Újabb per vár az Aerosmith-re

A 2010-es világturné ma este folytatódik Svédországban, hogy aztán Európát bejárva visszatérjenek a srácok Észak-Amerikába. Kanada vendégszeretetére viszont idén nemet mondott a banda, ez pedig nem tetszett a juharleveleseknek: 

 

Perlik az Aerosmith-t az elmaradt kanadai koncertek miatt
 
Sokba kerülhet a népszerű amerikai rockbandának az a döntése, hogy kihagyta Kanadát 2010-es nyári turnéjából. A Keystone Entertaiment Group Ltd. 6 millió dollárt kártérítést követel a bandától, miután tavaly augusztusban törölték összes koncertjüket az országban, és idei turnéjukon sem pótolják azokat.
Az Aerosmith nemrégiben tette közzé nyári turnéprogramját, melyben 19 észak-amerikai állomás szerepel, de azokból mindössze egyetlen koncertet tartanak Kanadában - Torontóban, augusztus 17-én. Tavaly augusztusban ezzel szemben öt koncertet kötöttek le országban, de a Bostoni rockerek végül az énekes Steven Tyler vállsérülése miatt lemondani kényszerültek azokat.
A Keystone által benyújtott kereset szerint, melyet szerdán juttattak el egy Calgary bírósághoz, a koncertek törlésével az Aerosmith felrúgta a korábbi megállapodásukat. "Ezt követően 2009 szeptemberében a Keystone felvette a kapcsolatot az Aerosmith-szel a koncertek pótlása ügyében" - áll a keresetben. A perirat szerint a Keystone még több alkalommal megpróbált egyezségre jutni a csapattal, sikertelenül. A cég a mai napig nem kapott választ az Aerosmith-től.
A Keystone most az elmaradt koncertek miatti veszteségei megtérítését követeli a zenekartól, melyek magukban foglalják az előzetesen kifizetett promóciós-, marketing- és médiaköltségeket, valamint a koncerthelyszínek és felszerelések bérleti díját és a biztosítási összegeket. Ezenkívül a  társaság szerint a kiesett jegybevételek miatt további,  legalább 1,3 millió dollár veszteség érte őket.
A kereset ugyanaznap fogalmazódott meg, amikor az Aerosmith bejelentette 2010-es turnéját. A dokumentum név szerint megnevezi a zenekart, annak képviselőjét, a Vindaloo Music Inc.-t, a mendzsereit, valamint a zenekar öt tagját, köztük az énekes Steven Tyler-t, aki születési nevén, Steven Victor Tallarico-ként szerepel.
Az Aerosmith 2010-es turnéjának európai szakasza csütörtökön veszi kezdetét Svédországban. Az első észak-amerikai koncertre július 23-án kerül sor Oakland-ben. A keresetre a fent megnevezettek közül egyelőre senki sem kívánt reagálni.
Írta: joeperry | Tags: Címkék: hírek turné
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr372071220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)