07
02
2010
--

Tom Hamilton interjú

A hivatalos oldalon található rövid kérdezz-felelek Tom Hamiltonnal:


 

Milyen volt Dél-Amerikában turnézni? Van valami különleges emléked?

Atomdurva élmény volt. Az ottani rajongók egyszerűen őrültek, ami nagyon inspiráló a bandára, segít kiélni a kreativitásunkat. Könnyebben kockáztatsz, ha vevő rá a közönség.
 
Nemrég százezer ember előtt léptél fel Doningtonban. Milyen érzés volt? Manapság is izgatott vagy, mikor színpadra lépsz?
 
Már hetekkel korábban is a plafonon voltunk, ahogy jöttek a hírek, mennyi jegy elfogyott. Emlékszem, Sao Paulóban a koncert előtt éreztem, milyen varázslatos az az este, és ami még Doningtonban meg a többi helyszínen vár majd ránk. Ott Angliában pedig egyenesen letaglózott, hányan várták végig az egész napot a zuhogó esőben, csak hogy láthassanak minket.
 
Az Egyesült Királyságban sikerült eltöltened egy kis időt Jimmy Page-dzsel - erről van valami jó kis sztorid?
 
Szuper volt, hogy eljött megnézni minket. Dumáltunk Mick Wall Led Zep könyvéről (nem rajongott érte túlzottan), az It Might Get Loud-ról (amit szerintem meglepően jónak tart), és John Paul Jones poénjairól a Saturday Night Live-ban. Később aztán a koncert harmada is lement, mire végre felfogtam, hogy ő is figyel bennünket.
 
Gallien Krueger erősítőket használsz ezen a turnén. Beváltak? Miért döntöttél ezek mellett?
 
Nagyon könnyű jól megszólaltatni őket. Ezerféle kütyüvel fel vannak szerelve. Brad imád eléjük állni, mert rendesen berezonál tőlük a gatyája.
 
Rengeteget filmezel ezen a turnén, ami remek alkalom arra, hogy a rajongók a te szemszögedből is láthassák a koncerteket. Mi a kedvenc részed a koncerten/setlistben?
 
Nehéz egyet választani. Szerintem a Baby Please Don't Go a csúcspont, mert tökéletesen bemutatja a közönségnek, kik is vagyunk. A másik véglet pedig a What It Takes. Nem számít, hányadszor játsszuk már el, mindig képesek vagyunk új érzelmeket előcsalogatni belőle.
 
Júliusban Észak-Amerikában folytatjátok - milyen változásokra számíthatnak a rajongók?
 
Nem hiszem, hogy a setlist sokat fog változni az eddigiekhez képest. Talán kicsit variálunk rajta, de nagyon elégedettek vagyunk a mostanival.
 
Tesztelsz új gitárokat a bulikon? Ha igen, melyek ezek és miért választottad őket?
 
A Duesenberg-emet gyakran használom, tetszik a régimódi hangzása. A kék F Bass-em is leporoltam, amit pihentettem az utóbbi időben. Aztán ott a csillogó Sadowsky öthúrosom, amit még a Nine Lives felvételeikor használtam először. Annak aztán van hangja! Amikor a koncerten először megpengetem a Livin' On The Edge-ben, mintha egy bazi nagy bálna zuhanna a színpadra.
 
A turnéra a családod is elkísért - mit szoktatok csinálni, mikor épp nem kell fellépned?
 
Jaja, Terry és Jay lejöttek Dél-Amerikába pár napra, aztán az asszony meg Sage Európába is velem jöttek néhány hétre. Athénban megnéztük a Parthenont, gyönyörű volt. London is nagyon tetszett, az időjárás végig kegyes maradt hozzánk. Sage sok koncertre elkísér, sőt, fel is jött a színpadra, mikor a Joey-nak énekeltünk a szülinapja alkalmából.
Írta: joeperry | Tags: Címkék: interjú tom hamilton
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr602124921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)