10
28
2010
--

Get Amazed! - Aerosmith ritkaságok

A Vacation Club bemelegítője után merüljünk el kicsit mélyebben is az Aerosmith ritkaságok mocsarában...
 
Get Amazed!
 
 
Livin' On The Edge (acoustic)
Don't Stop
Can't Stop Messin'
Head First
Amazing (orchestral version)
Line Up (smoky bar-mix)
Crazy (acoustic version)
Blind Man (harder-mix)
Livin' On The Edge (demo)
Amazing (acoustic version)
Line Up (butcher bros. mix)
Crazy (orchestral version)
Blind Man
Deuces Are Wild
Shut Up And Dance (live version)
 
Talán a legismertebb ilyen témájú válogatás, elég sok infó található róla az interneten. Lényegében egy Get A Grip B-oldalas gyűjteményről van szó (kiegészülve a Deuces Are Wild-dal, az Pump-érás nóta), amiket különféle kislemezekről és a Big Ones válogatásról szedegettek össze. Személyes kedvencem a Livin' On The Edge akusztikus mixe, ami egészen különleges hangulatot ad a dalnak. Szintén jól sikerültek az Amazing és a Crazy eltérő keverései, előbbi szólója a vonósokkal valami félelmetesen gyönyörű lett, utóbbit pedig a teljesen lecsupaszított, acoustic változatban élveztem a legjobban.
 
Összességében remek kis válogatást dobott össze a kiadó (Polyphonia Discs), érdemes beszerezni, főleg, ha szeretnénk kissé új oldalukról is megismerni a már betéve tudott dalokat.
 
Rare Cuts
 
Sweet Emotion '91
Rockin' Pneumonia And The Boogie Woogie Flu
Subway
Circle Jerk
Dream On (MTV Anniversary)
Livin' On The Edge (acoustic)
Livin' On The Edge (demo)
Don't Stop
Can't Stop Messin'
Crazy (acoustic)
Line Up (Butcher Bros remix)
Fall Together
Hole In My Soul (edit version)
Hole In My Soul (AC edit version)
Pink (The South Beach mix)
Music Medley (MTV Music Awards '99)
 
Valóban, elég nagy az átfedés a Get Amazed felhozatalával, de azért ennek a válogatásnak is vannak jó pillanatai. Az első öt dalt gyakorlatilag a Box Of Fire bónusz lemezéről emelték át, majd néhány már bemutatott Get A Grip mix következik, a sort pedig a Nine Lives éra bónuszai zárják. A Fall Together egy nagyon ütős nóta, amit vétek volt lehagyni a nagylemezről és japán bónusszá silányítani. A Hole In My Soul megkurtított mixei alighanem a rádiók számára készültek, a Pink Glen Ballard-dal készített keverését pedig már jól ismerhetjük az O-Yeah válogatásról. A lemezt egy élő felvétel zárja a '99-es MMA-n előadott össznépi Walk This Way-ről.
 
Taste Of Rarities
 
 
Dude (Looks Like A Lady) (Urban Dude Mix)
Rag Doll (Rockapella)
Love In An Elavator (Elavator Mix)
The Other Side (Club Mix)
Love In An Elavator (MTV VMA 1990)
Little Grass Shack
Pink (The Chulo Mix)
Taste Of India (Miami Madness)
The Farm (Advance Mix)
GAP CM Jam
Pink (European MTV MA 1997)
Fallin' In Love (Is Hard On The Knees) (European MTV MA 1997)
Walk This Way (Kennedy Space Center 1998)
Come Together (Kennedy Space Center 1998)
I Don't Want To Miss A Thing (Kennedy Space Center 1998)
Stop Messin' Around (Kennedy Space Center 1998)
I Don't Want To Miss A Thing (Grammy Awards 1999)
 
A nyitó hármas eltér a Vacation Club mixeitől, de a végeredmény hasonló, azaz diszkósított Aerosmith. Ezt különösen az Elavator esetében tudtam nehezen megemészteni, amiből szinte teljesen kiírtották a gitárokat. A The Other Side klub mixe egy hétpercesre hízlalt tömény műanyag borzalom, ami után üdítő a fülnek egy normális koncertfelvételt hallani. A Little Grass Shack egy rövid élő rádiófelvétel a Nine Lives érából, nem sok értelme volt idetenni. A Pink remixe pocsékul sikerült, bár egy fokkal talán hallgathatóbb a korábbiaknál, a Taste Of India Miami Madness nevezetű keverése viszont egyenesen szuper, nekem nagyon tetszik (akárcsak a Pink South Beach mixe, ez is egy Ballard-féle verzió). A The Farm új változatában én semmi újdonságot nem véltem felfedezni, ahogy a GAP reklámfilm rövid jammelését sem érzem idevalónak. A válogatást néhány szuper minőségű élő felvétel zárja.
 
Various
 
Sedona Sunrise
Beyond Beautiful (live)
Crazy (acoustic)
Face
Face / Under My Skin (reprise)
Fly Away From Here (live)
Full Circle (live)
Circle Jerk
Jaded  / Walk This Way (Superbowl 2001)
Love Me Two Times (live)
Music Medley (MTV Icon Aerosmith)
MTV Unplugged Jam
Nine Lives (live)
Sunshine (live)
Kid Rock - Mama Kin / Last Child (MTV Icon Aerosmith)
Train - Dream On (MTV Icon Aerosmith)
 
A nem túl eredeti címet kapott Various-t hagytam utoljára, jórészt ugyanis koncertfelvételek találhatók rajta különféle helyszínekről összeollózva. A Sedona Sunrise nem demó, hanem a legutóbbi válogatásra felkerült stúdióverzió, a Fly Away From Here-t viszont demónak listázza, jóllehet élő produkció. A felvételek minősége hullámzó, de élőben elég ritkán játszott dalokat gyűjt össze, ami mindenképp kiemeli az átlagos bootlegek közül. Egyedül a záró MTV Icon dalkettőst nem értem, hisz feldolgozásokról van szó.
 
Ennyit mára, persze temérdek hasonló jellegű nem hivatalos és rajongói gyűjtemény kering még a neten, én próbáltam az érdekesebbeket összeszedni (egy szintén ismertebbet, a Bunch Of Rarities kettőst kihagytam, de lényegében az összes rajta található dal szerepel a fenti négyesben).
Írta: joeperry | Tags: Címkék: kritika
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr22405306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)