01
28
2011

Aerosmith stúdióhírek

A Billboard.com cikke:
 

Az Aerosmith cáfolja a hamis pletykákat és élvezi a stúdiómunkát
 

A régóta az Aerosmith mellett dolgozó Marti Frederiksen szerint a zenekar nagyon eredményes első néhány napon van túl a kaliforniai stúdióban, ahol új lemezükön dolgoznak.
 
„Eddig nagyon jó, remek” – meséli Frederiksen. „Dalokat játszunk, riffeket rakunk össze, mókázunk, nevetünk, déltől este 11-ig dolgozunk. Jól belemásztunk.”
 
Frederiksen január 22-én kezdte meg a munkát a frontember Steven Tyler-rel, a gitáros Brad Whitford-dal, a basszeros Tom Hamilton-nal és a dobos Joey Kramer-rel, akikkel terveik szerint február 2-ig marad együtt, amikor Tyler megkezdi élő fellépéseit az American Idol zsűrijével. A gitáros Joe Perry pontosan meg nem nevezett elkötelezettsége miatt nem tudott megjelenni a stúdióban, állítja Frederiksen, de társai „hiányolták” őt.
 
A csapat négy új dalt rakott össze az első három nap alatt, jóllehet Frederiksen szerint ezek még nem feltétlenül kész darabok. „Próbálunk tempósan haladni, és nem feltétlenül kész számokkal előállni, hanem minél több nyersanyagot felhalmozni.” A dalok egyikének állítólag „súlyos instrumentális hangzása van”, és könnyen lehet, hogy a banda végül ebben a formában is hagyja. Végezetül Frederiksen megjegyzi: „Szerintem egy rakás jó cuccot össze tudunk hozni, ráadásul a fiókban is temérdek jó anyag van már (utal többek között a 2008-as, Brendan O’Brian-nel készült felvételekre), amit még be sem fejeztek; csak elő kell húzni őket a kalapból és készre pofozni. Nem lesz itt probléma.”
 
Az Aerosmith ezzel a koronggal tér vissza a 2004-es Honkin’ On Bobo után; a 2001-es Just Push Play óta pedig ez lesz az első, vadonatúj dalokat tartalmazó stúdióalbumuk. Múlt héten ráadásul Steven Tyler bejelentette, hogy a zenekar év végén ismét turnéra indul Dél-Amerikában és Japánban.
 
A stúdiómunkáról szóló pozitív hírek ellentmondanak a negatív sajtóértesüléseknek Tyler-rel kapcsolatban, például annak a nemrégi New York Post cikknek, melyben Stephen Davis, az Aerosmith életrajzi könyvének társszerzője úgy fogalmaz, a csapat „képtelen lesz dolgozni” Tyler Idol-részvétele miatt. Dina LaPolt, Tyler ügyvédje erre így reagált egy közleményben:
 
„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a New York Post a tények nyilvánvaló ellenőrzése nélkül küldött nyomtatásba egy félrevezető és hamis információkat tartalmazó vasárnapi cikket, többek között egy olyan személy állításait közölve, aki több, mint 10 éve dolgozott a zenekar életrajzi kötetén.”
 
LaPolt így folytatja: „A tények a következők: Steven Tyler, Brad Whitford, Joey Kramer és Tom Hamilton jelenleg egy Los Angelesi stúdióban írnak dalokat az új Aerosmith lemezre. Az album várhatóan még ez év vége előtt megjelenik. Ezenkívül Dan Weiner, a zenekar képviselője a Paradigm Ügynökségnél megerősítette, hogy a banda 2011 végén visszatér a színpadra; méghozzá az alábbi szavakkal: ’Örömmel jelentjük be, hogy az Aerosmith 2011-ben turnéra indul Dél-Amerikában és Japánban. A közeljövőben közzéteszük a pontos helyszíneket és dátumokat, valamint a jegyértékesítés részleteit.’”
 
LaPolt az alábbi szavakkal zárja sorait: „Mr. Tyler American Idol szerződését az Aerosmith lemezfelvételeire és turnéjára szükséges idő figyelembevételével kötöttük meg. A zenekar képviselőinek a feladata, hogy a banda tagjait és a nyilvánosságot naprakész, pontos információkkal lássa el, az esetleges téves híradásokat pedig a lehető leggyorsabban pontosítsa.”
 
 Szerintem ideje bérgitárost keresni Joe helyére, hisz az Aerosmith nem állhat le:)
Írta: joeperry | Tags: Címkék: hírek
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr622619950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

j.a.cameron 2011.01.28. 11:46:56

Hát ez már tényleg hihetetlen!! Lassan 14 éve vagyok rajongója ennek a nagyszerű rocklegendának, de kezd elegem lenni az elmúlt évek eseményeiből. :(
Ha ott lettem volna egy tavalyi koncerten akkor lehet nem így gondolkoznék... :) De nem voltam ott, sajnos így alakult..

Joe Perry nélkül nehéz lenne megcsinálni az albumot, de ezzel a hozzáállással... Ha így gondol a bandára, lehet hogy jobb is lenne ha kiszállna és abbahagynák az egészet... Nem tudom miért kell úgy viselkedni mint az óvodában...

Remélem hogy valaki felvállalja - mint annak idején
Tim Collins - hogy rendet tesz a fejekben és helyrerázza a bandát.

joeperry · http://joeperry.blog.hu/ 2011.01.28. 12:36:10

@j.a.cameron: Annyi pozitív hozadéka lehet, hogy ezúttal talán a többiek is kiveszik a részüket a dalszerzésből és kicsit változatosabb anyagot hoznak össze. Ez mondjuk nem Joe mosdatása, szerintem is tirpák dolog, amit csinál.

mafli 2011.01.28. 14:04:05

Na ja...Joe viselkedése nagyon extra gáz, amikor épp nem tudnak együtt dolgozni, akkor ő lelép a másik bandájával mert ő "zenélni akar"...most meg hogy lenne együtt valami oda se tolja a képét..pfff.(És hát sajnos igaz:nélküle nem lehet megcsinálni)
Mi ott voltunk szerencsére egy tavalyi koncerten, láttuk mennyire fantasztikusak...ezért még van remény szerintem, de amúgy tényleg már kicsit unalmas ez az egész "új album" dolog:(

Pittaa01 2011.01.29. 02:44:49

Sziasztok :) Még nem írtam ide soha, csak olvasni szoktam általában...de erre a hírre már kell reagálni :S
Néha már jobbnak érzem nem olvasni a híreket a bandáról, annyira lehangolóak. Nem tudom Joe miért nincs velük de aggasztó az meg, hogy megint Marti Frederiksonnal írnak dalokat még Joe hiányánál is katasztrofálisabb. Kezdem úgy érezni, hogy jobb amíg csak várunk erre a lemezre, mert a vége komoly csalódás lehet.

j.a.cameron 2011.01.29. 13:15:27

@joeperry: ebben lehet valami, Joe Perry közreműködése NÉLKÜL olyan számok születtek a 70-es években, mint a Last Child, Nobody's Fault, Sweet Emotion, Round & Round vagy a Kings And Queens.

A Pump album óta viszont szinte semmi nem köthető dalszerzésileg, a Whitford/Hamilton/Kramer hármashoz. Így ennek most lehetne egy pozitív hozadéka, meglátjuk...

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)