02
23
2011
--

Joe Perry jukebox

Alighanem mindannyian az Aerosmith soraiban élvezzük legjobban kedvenc gitárosunk játékát, az évek során azonban Joe más előadók lemezén is feltűnt vendégzenészként, következzen most egy csokorra való ezekből a dalokból:


Cool Metro, Not That Much
(David Johansen - S/T, 1978)

A nagyjából az Aerosmith felfutása idején darabokra hullt New York Dolls frontembere, David Johansen 1978-ban adta ki első, cím nélküli szólólemezét. Az anyag létrejöttében az Aerosmith producere, Jack Douglas segédkezett, Joe pedig két dalban is vendégszerepelt, a Cool Metro-ban ritmusozik, a Not That Much-ban pedig szólót játszik.

Radioactive
(Gene Simmons - S/T, 1978)

Ugyanebben az évben a KISS ikonikus basszusgitárosa, a magyar gyökerekkel rendelkező Gene Simmons is belekóstolt a szólózásba, mi több, neves zenészek egész sorát bírta rá a közreműködésre. Joe játékát a Radioactive c. nótában hallhatjuk, érdekesség, hogy mellette még Bob Seger is felbukkan.

Blues In The Night
(Chicago - Night & Day: Big Band, 1995)

A legendás zenekar 1995-ös lemezén a gyökereihez tért vissza az erőteljes swing hangzással, de hogy az anyagban maradjon azért némi dög is, az akkoriban az Aerosmith lemezein is dolgozó producer, Bruce Fairbairn magával hozta Joe-t, aki egy gyilkos gitárszólót pakolt bele a Blues In The Night c. dalba. Ne hagyjátok ki.

Pax Um Biscum (Peace Be With You), Christmas Time Is Here Again
(Ringo Starr - I Wanna Be Santa Claus, 1999)

A Beatles-szel halhatatlanná vált dobos karácsonyi lemezét azzal a Mark Hudson-nal karöltve hozta tető alá, aki a '90-s évek óta gyakorlatilag levakarhatatlan Tyler-ékről, így nem meglepő Joe felbukkanása sem, aki ismét két nótát vállalt be, nagy örömünkre.

Blue Christmas
(Marry Axemas - A Guitar Christmas, 1997)

A karácsonyi témánál maradva nem szabad kihagynunk a Steve Vai ötlete nyomán született Marry Axemas lemezt sem, melyen népszerű gitárhősök adnak elő klasszikus ünnepi nótákat, természetesen a hathúrosaikon. Joe-nak a Blue Christmas c. alapvetés jutott, amiben először sunyin megtéveszt minket az andalgó dallamokkal, hogy aztán a nóta közepétől rendesen aládurrantson a témának. Érdekesség, hogy Joe a Nine Lives turné több állomásán is előadta a dalt, méghozzá a Sweet Emotion közben, érdemes rákeresni.

Too Far Gone, Everybody's Getting High
(Mick Jagger - Goddess In The Doorway, 2001)

Mick 2001-es szólólemeze egyenesen Joe házi stúdiójában kalapálódott össze, így egyáltalán nem meglepő felbukkanása a korongon. A kissé poposra vett, de nagyon kellemes hangulatú albumot bátran ajánlom mindenkinek, és nem csak Joe gitárjátéka miatt.

Roots, Rock And Reggae
(Bob Marley - Chant Down Babylon, 1999)

A technika csodájának köszönhetően ezen az 1999-es tribute lemezen modern köntösben, neves vendégelőadók közreműködésével élvezhetjük Bob Marley klasszikusait. A Roots, Rock And Reggae c. dalban ezúttal Joe vitézkedik, ráadásként a vokálon Marley-val nem más, mint Steven Tyler osztozik.

House On Fire
(Alice Cooper - Trash, 1989)

Alice Cooper bombasikerű visszatérő lemezét alighanem senkinek sem kell bemutatnom, annak idején valószínűleg a csapból is a Poison folyt kifelé, ráadásul a korongon Brad kivételével a teljes Aero garnitúra szerepet kap. Joe-nak egy másik nagy sláger, a House On Fire jutott, szerintem ezt is jól ismeri mindenki, de olykor nem árt nosztalgiázni kicsit.

Tell Me Something I Don't Know
(Yankee Grey - Untamed, 1999)

A Yankee Grey nevezetű country banda debütáló lemezén kissé meglepő lehet Joe felbukkanása, pedig a magyarázat egyszerű: gitárosunkat rokoni szál fűzi a zenekar billentyűséhez. Joe slide gitáron játszik ebben a kellemes középtempós nótában, azt pedig a Draw The Line óta tudjuk jól, hogy jól érzi magát ebben a szerepben is. Remek dal.

Ennyit mára, ez persze nem a teljes repertoár, de az én zenetáram is véges; így szívesen várok tőletek kommentben további Joe vendégdalokat!

Írta: joeperry | Tags: Címkék: joe perry jukebox
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr402685848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)