04
14
2011

A kendőzetlen igazságot ígéri Steven Tyler



A neten fellelhető két borítóterv Steven könyvéhez. A hivatalos a jobb oldali darab, a másik egy brit online bolt illusztrációja.

Hajtás után Reuters cikke:

 

Az Aerosmith-es Steven Tyler május 3-án jelenteti meg életrajzi könyvét, mely saját szavai szerint „egy cenzúrázatlan, agyzsibbasztó történet lesz elzüllésről, szexről és drogokról, a hírnév és a kábulat utáni vágyról; melyet mindig is hallani akartál.”
 
A Does The Noise In My Head Bother You? címet kapott kötet abban az időszakban kerül a boltokba, mikor a 63 éves énekesnek sikerült új, fiatalabb rajongókat meghódítania az American Idol shownak köszönhetően. 
 
Tyler korábban mesélt már az életéről az 1997-es Walk This Way c. könyvben, melyet zenésztársaival és Stephen Davis-szel közösen jegyez. Saját kötetének megírásában David Dalton segédkezett. 
 
Az elmúlt 14 évben Tyler elvált második feleségétől, megjárt több rehab klinikát, torokműtéten esett át, bevallotta, hogy Hepatitis C-ben szenved és összerúgta a port a sajtóban saját zenekarával. Első felesége ugyancsak ez időszak során húnyt el, emellett az énekes nagyapává lett, az Aerosmith-t pedig beiktatták a Rock And Roll Hall Of Fame-be. Az énekes szerint a könyv „a kendőzetlen igazság; Steven Tyler arcodba tolt, könyörtelen és bámulatos meséje, elsőkézből”.
 
Az 1948-ban Steven Victor Tallarico néven, Yonkers-ben született Tyler a ’70-es évek hajnalán kezdte meg kapaszkodáját a hírnév felé vezető úton, mikor az Aerosmith berobbant a köztudatba, mint Amerika válasza a Rolling Stones-ra. Az örökké besózott Tyler és a faarcú gitáros, Joe Perry hamar egy Jagger – Richards típusú párossá váltak, később pedig a Toxikus Ikrek becenevet is kiérdemelték. 
 
Olyan slágerekkel, mint a Dream On, a Walk This Way és a Back In The Saddle, a banda arénákat töltött meg szerte a világban. A ’70-es évek végére azonban a drogok átvették az irányítást. Perry és a zenekar másik gitárosa, Brad Whitford évekre otthagyták a csapatot, az Aerosmith pedig a rock n’ roll történetének egy újabb szomorú áldozata lett.
 
A ’80-as évek közepén a banda új menedzsere rehabra küldte a fiúkat, ezt követően pedig az Aerosmith váratlan feltámadásba kezdett, hála az MTV-n sugárzott videóklipeknek és a hard rock újabb térhódításának.
 
Ám az elmúlt évtized ismét kemény időszak volt a zenekar történetében, akik képtelenek új stúdiólemezt készíteni saját dalokkal a 2001-es Just Push Play óta. A kitartó rajongók aggódnak amiatt, hogy az Aerosmith koncertjein eluralkodtak a balladák, a kegyelemdöfést pedig az adta meg, mikor kedvenceik az 'N Sync nevű fiúcsapat oldalán léptek fel a Super Bowl-on.
 
A feszültség a zenekaron belül tovább nőtt, mikor 2009-ben egy fellépés közben Tyler lezuhant a színpadról, társai pedig azzal fenyegették, új énekest keresnek a helyére. Tyler válaszul új menedzsment céghez szerződött és saját terveit kezdte szövögetni, mialatt alig kommunikált a többiekkel.
 
Az ellentétek azonban lassan elcsitultak, és a banda végre megkezdte a munkát új lemezén, mialatt Tyler Amerika legismertebb showműsorában, az American Idol-ban zsűrizik.
Írta: joeperry | Tags: Címkék: hírek steven tyler
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr282825613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2011.04.29. 13:53:06

Na csak annyi, hogy az amazon szerint ma postázták a könyvet, amit már jó rég előrendeltem. Szóval úgy néz ki, megjelent. :) Ja, és a (nekem kevésbé tetsző) jobb oldali borító van illusztrációként, holott korábban a baloldali volt, szóval valószínűleg ezzel jelent meg...

joeperry · http://joeperry.blog.hu/ 2011.04.29. 14:09:21

@_Colos: Végül is a borító számít a legkevésbé, de szerintem is szebb a bal oldali. Jó olvasást, mesélj majd, hogy tetszett a könyv.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)