08
04
2011

A színfalak mögött

John B., az Aerosmith állandó sztorifelelőse gyakran közöl hangulatos írásokat a csapat háza tájáról, ezúttal a készülő új stúdiólemez munkálataiban résztvevő csapatot mutatja be nekünk:


Donny Wightman
 

Donny a stúdió biztonsági őre. Reggelente tengerészgyalogos-kiképzéssel indít lenn a parton, amit némi bikram jógával és pilates-szel öblít le, még mielőtt meginná az első kávéját. Nyugalmazása előtt Boston-ban volt rendőr, de mielőtt még azt feltételeznéd róla, hogy a napjait krimisorozatok bámulásával tölti, gondold át újra! Tunyaságnak nyoma sincs benne, gyorsan és kíméletlenül lecsap rád. Míg ezeket a sorokat írom, ő épp azt gyakorolja, hogyan bújhat ki egy támadó kobra sebességével a legfurmányosabb csapdákból is. Donny tagadhatatlanul jóképű, de hölgyolvasóim sajnálatára, már foglalt. Boston külvárosában él elbűvölő feleségével, Debbie-vel. Ő tényleg „A Világ Legérdekesebb Embere.” Kitartás, barátaim. 

 
Mint két tojás: Donny Wightman és Jack Douglas (Fotó: John B.)
 
Marco Moir
 
Marco tartja karban Brad és Tom gitárjait a felvételekre. Erdélyben született, de már fiatalon San Diego-ba költözött. Az ajánlólevele parádés, hisz dolgozott már az újjáalakult Doors és Yardbirds, valamint a The Cult és legutóbb az Experience Hendrix turné mellett is. Marco a legutóbbi két Aerosmith turné óta dolgozik együtt Brad-del. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy nincs egyetlen ruhadarabja sem, ami ne lenne fekete. Erdélyi származásának köszönhetően már fiatalon rátalált a vámpír mítosz, és barátai olyan beceneveket aggattak rá, mint „Drakula”, „Markula gróf” és „Vlad, az Inhaláló”. Nem igazak azok a pletykák, miszerint csak éjszakai koncerteket hajlandó elvállalni, valamint a turnébusz vécéjében, a tetőről lógva alszik. Kedvencei a True Blood és a Vámpírnaplók c. sorozatok, melyeket mindig felvesz DVD-re, ha épp turnézunk. Nem szeretnék kettesben ragadni vele egy liftben, de jó a közelemben tudni, mikor beindulnak a rajongók. Otthon érzi magát a gitárok terén, az egyszer biztos.
 
 
Marco Moir és "A Nagyfőnök", Brad Whitford (Fotó: John B.)
 
Trace Foster
 
A csodás Illinois államból származó Trace olyan előadók mellett fordult már meg, mint a Cheap Trick, Melissa Etheridge és Keith Urban, hogy csak néhányat említsek. Trace egy kommunában látott napvilágot azokban az időkben, mikor a szabad szerelem még valóban szabad volt. Bátyja már fiatalon állandó rockdiétára fogta. Addig adagolta neki az Aerosmith, KISS, Cheap Trick és Ted Nugent számokat, míg a kis Trace végül fogta ABBA és Captain and Tennille lemezeit, és valami súlyosabbra, például Black Sabbath-ra cserélte őket. Trace sokban hasonlít Garth-ra a Wayne Világából, de Dana Carvey-hoz semmi köze nincsen. A Have Guitar, Will Travel turné óta dolgozik Joe-val, az őszi japán turné lesz az első megmérettetése az Aerosmith csapatban. Trace az egyik legjobb gitártechnikus a szakmában, ha nekem nem hiszel, kérdezd csak meg őt.
 
 
Douglas "Trace" Foster (Fotó: John B.)
 
John Shipp
 
Shippington a társaság svájci bicskája. Bármit megold. Annyira nyugodt természet, hogy néha tükröt kell tartanunk az orra alá, hogy megbizonyosodjunk arról, még lélegzik. Múlt héten annyira felhúzta magát valamin, hogy a pulzusa egészen 16-ig is felszökött. Ő Jack és a hangmérnök Warren Huart asszisztense, és remek munkát végez. Turné közben a számítógépek környékén lehet megtalálni, és már 2003 óta velünk dolgozik. Állandó koffein és nikotin diétát folytat, amit napi 3 óra alvással spékel meg. Bostonban él, és figyelem, hölgyeim; nyaranta gyakran tesz szerelmi sétákat Revere Beach-en.
 
 
John Shipp mindig a kávégép közelében! (Fotó: John B.)
 
Jesse Kramer
 
A Kramer-Kölyök apuci dobtechnikusa a stúdióban. A legutóbbi turnén ő vette át Joey veterán koncert dobtechnikusa, MaGee szerepét is – MaGee-ről később még szót ejtek. Ahogy bizonyára tudjátok, Jesse képzett dobos (az alma nem esik messze a fájától), nem egyszer ül le játszani egyet a srácokkal. A Kölyök ráadásul szeret festegetni a stúdió falaira szabadidejében. Bob Ross a példaképe, és ő is gyönyörű tájképeket pingál.
 
 
A Kramer-Kölyök (Fotó: John B.)
 
Sam "Spider" Mamary
 
Sam a csapat legújabb tagja. Ő a stúdiómunka mindenese. Kevesen dicsekedhetnek azzal, hogy Joe Perry adott nekik becenevet, az övé Spider lett. Spider jelenleg a fővárosi Amerikai Egyetemen tanul, a negyedik évét tapossa. Korábban egy neves holland egyetemen is vett órákat. Iskolázottsága nagyon hasznos tud lenni a stúdióban. Üdv a fedélzeten, Spider! Táncra fel.
 
 
A kávéja, Mr. Whitford! (Fotó: D. Wightman)
 
Jack Douglas
 
Mit is mondhatnék Jack-ről, amit nem mondtak még el. The Who, Aerosmith, John Lennon, Cheap Trick, Miles Davis és Alice Cooper. Ennyi!
 
Warren Huart
 
Warren első alkalommal kezeli a kapcsolótáblát a srácok mellett. Egyenesen Anglia legújabb csodagyerekei, a The Fray mellől érkezett hozzánk. Brit származású, de az Államokban él. Elég jól megy neki a nyelv, lévén ’95-ben költözött ide. Warren és Jack együtt dolgoznak már néhány éve, és remekül összepasszolnak.
 
 
Warren fényt gyújt az éjszakában. (Fotó: John B.)
 
John "MaGee" McGarry
 
MaGee a Sikolyok Démonának kizárólagos hangtechnikusa. Nyolcadik éve van a banda mellett, korábban Joey-val dolgozott együtt. MaGee igazi csapatjátékos, kedvenc hobbija az ázsiai kerámiák és egyéb keleti tárgyak gyűjtése. Dolgozott már a Dream Theater, a Stone Temple Pilots és David Lee Roth mellett is, hogy csak néhányat említsek.
 
 
John B. és MaGee (Fotó: Jay Gaunt)
 
Casey Patrick Tebo
 
Casey szinte állandóan a stúdióban lóg, és valamennyiünk minden egyes lépését rögzíti. Ő továbbá a banda felvételrendezője, így minden szabadidejét Mac-je előtt tölti az őszi turné videóanyagának megtervezésével. Az öreg spenótállú mozgásban tartja a gépezetet, és ő a zenekar valaha volt legjobb felvételrendezője.
 
 
A Démon és Casey Tebo a Stanley-kupával. (Fotó: John B.)
 
Paul Santo
 
Pocsék érzés lenne kihagyni Pault ebből a felsorolásból. Ő a Boneyard és a Briar Patch tiszteletbeli főszakácsa és pohármosója. Fiatal éveiben a pletykák szerint olyan kegyetlen volt, hogy lelőtt valakit horkolásért. A Choi Kwang Do és a Wing Chun Kung-Fu alapjait a nagyszerű Pat Moritától sajátította el a Beverly Hills-i Arnold’s Küzdősport Központban. Pat előszeretettel hívta őt Paul „Little Wang Chung”-nak. 16-szoros fekete öves, és ő az egyetlen ember a földön, aki döntetlent harcolt ki Chuck Norris-szal, még 1986-ban. Paul 1999-ben került a csapatba, a Just Push Play album felvételeihez. Dolgozott a Boneyard-ban és Paul Caruso-val közösen gyakorolt Boneyard Boys-szal is. Mr. Santo több Aerosmith dalban játszik billentyűs hangszereken, emellett 2009-ben a Joe Perry Project felállásának is tagja volt, ahol gitáron és billentyűn is játszott. Paul-nak különös érzéke van a számlák kifizetéséhez és képes Jedi elmetrükkökre is. Kedvencem közülük az, mikor enni kér, és a semmiből egy szendvics jelenik meg az asztalán. Paul hangmérnökként nyert már Grammy-díjat Alejandra Guzman Soy c. albumáért. Ez egyébként egy Latin Grammy, de megszólalásig hasonlít a hagyományosra. Le a kalappal, Paul. Egy igazi kincs a csapatban.
 

 Paul Santo remek guacamolét készít. (Fotó: John B.)

Írta: joeperry | Tags: Címkék: hírek jack douglas
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr353124772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

j.a.cameron 2011.08.19. 11:39:05

Ez is egy érdekes írás volt, köszi!
Eddig nem is gondolkoztam el rajta, hogy hány és hány ember munkája van még abban benne, hogy a banda normális körülmények között tud dolgozni.

Azzal a "Spider" gyerekkel azért (lóti-futi munka ide-oda) szívesen cserélnék... ;)

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)