12
05
2011

20 éves évforduló

Pontosan 20 éve, 1991. december 5-én került adásba az MTV 10. születésnapját ünneplő gálaműsor felvétele, melyen az Aerosmith 57 tagú nagyzenekari kísérettel adta elő Dream On c. slágerét. A legendás zeneszerző, Michael Kamen vezényelte nagyzenekar  és Steven Tyler látványos, zongorás leereszkedése igazi grandiózus megszólalást kölcsönzött a számnak, amit végül nem kevesebb, mint hat alkalommal kellett előadni a felvétel helyszínéül szolgáló bostoni Wang Center-ben, hogy a tévében sugárzott videóklip elkészülhessen (ezt ugyanaz a Marty Callner rendezte, akinek legsikeresebb Geffen-korszakos videóit köszönheti a banda). A közönség türelmét végül az alábbi minikoncerttel köszönték meg a srácok:

Young Lust
Big Ten-Inch Record
Last Child
Walkin' The Dog
Love In An Elavator
Walk This Way

Az ABC csatorna által sugárzott felvétel később az egyik legnépszerűbb Aerosmith videóklipnek bizonyult, és néhány évvel később Az Utolsó Akcióhős c. mozifilm soundtrack-jére is ebben a formában került fel a dal. Érdekesség, hogy Steven Tyler és Joe Perry 2006-ban megismételte a produkciót, ezúttal a Boston Pops nevű nagyzenekar kíséretében (erről is beteszek egy videót).

Írta: joeperry | Tags: Címkék: hírek joe perry steven tyler
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr963440999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

messin 2011.12.07. 20:38:51

Ez valami fantasztikus, köszi! És milyen fiatalok voltak...!

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)