06
14
2012
--

Tyler & Perry interjú

Az USA Today friss cikkében az új lemezről és a héten startoló turnéról mesél Steven Tyler és Joe Perry:

Az Aerosmith békére lelt az új Dimenzióban

Nem is olyan régen nemhogy egy új lemez vagy turné, hanem egy szimpla személyes találkozó is elképzelhetetlennek tűnt az Aerosmith zenészei között, annyira kiélesedett a nyíltszíni vita az énekes Steven Tyler és a gitáros Joe Perry között. Az ellentétek megmaradtak, de a páros végül békét kötött a banda 15. stúdiólemeze, a Music From Another Dimension munkálatai és a hozzá kapcsolódó turné idejére.

A Bostoni ötösfogat, mely a gitáros Brad Whitford-ot, a basszusgitáros Tom Hamiltont és a dobos Joey Kramert foglalja még magába, szombaton kezdi meg Global Warming elnevezésű turnéját Minneapolisban. A 2001-es Just Push Play-t követő első stúdióalbum augusztus 28-án jelenik meg.

„Egy éve még senki sem akarta megcsinálni ezt a lemezt” – meséli a 64 éves Tyler. „Most újra egy hullámhosszon vagyunk, pedig mindkét végén égettük a gyertyát. De amikor színpadra lépünk, minden összeáll. Egyszerűen varázslatos, ahogy a sok szarság köddé válik. Ilyen egy igazi zenekar, mikor minden egyéb másodlagos.”

A Tyler/Perry balhé 2010-ben csúcsosodott ki, mikor az énekes úgy vállalta el az American Idol zsűrizését, hogy azt nem közölte társaival. A feszültségek végül lecsillapodtak, a 61 éves Perry szerint ugyanis „ez is csak üzlet”.

„Nem értünk mindenben egyet. De a gépezet fontosabb, mint az egyes alkatrészek. Ezzel mind tisztában vagyunk. Elsimítottuk, amit el kellett simítani. Bizonyos személyes dolgok elfajultak és emiatt kipattant néhány ügy, aminek nem kellett volna. De az elmúlt négy hónapot a stúdióban töltöttük. Hé, ha nem lennének köztünk ellentétek, az nem is lenne normális helyzet, és a lemez is másképp nézne ki.”

És hogy milyen ez a lemez? Igazi csapatmunka, amit a zenekar közösen, egy helyiségben játszott fel, megidézve az 1976-os kultikus Rocks albumot, állítja Perry.

Kiemelve a korong stíluskavalkádját (például a Carrie Underwood duettet), Tyler-t különös büszkeség tölti el a Beautiful című dalt illetően, „ami annyira különleges, hogy senki sem gondolta volna, hogy valójában egy Aerosmith szám” – meséli. „Öt hónapomba került, mire megkedveltettem a többiekkel. Na ezért utálnak engem. Nem lehet lerázni. Szeretek kockáztatni.”

Perry bízik abban, hogy az első kislemezen, a Legendary Child-on kívül sikerül még két-három új dalt beépíteni a nyári koncertprogramba, ugyanakkor szerinte „az se tetszene a közönségnek, ha eljátszanák a fél lemezt”.

„40 év dalaiból kell válogatnunk, és bármelyik klasszikust vesszük ki a műsorból, hiányozni fog azoknak, akik még sosem hallották élőben, legyen szó a Walk This Way-ről, a Dream On-ról vagy épp a Jaded-ről. Ezt tiszteletben kell tartanunk. Igazi rock n’ roll show-ra számíthat tőlünk a közönség.”

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr604588870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)