06
15
2012
--

Brad & Tom interjú

Brad Whitford a Valley24-nak, Tom Hamilton a Billboard-nak nyilatkozott néhány időszerű kérdésben, ezek összefoglalója következik az alábbiakban:

Brad Whitford

A 60 Minutes interjúról:

„Sosem gondoltam volna, hogy bekerülünk a műsorba, legfeljebb talpig bilincsben. Ezen nőttem fel. Nagy élmény volt.”

Steven Idol szerepléséről:

„Na igen, ez a zenekar mindig is szeretett kiosztani néhány sallert egymás közt. Ez az American Idol dolog is egy olyan húzás volt, amiről elsőre nem tudtam, hová fog vezetni. Fogalmam sem volt, mire számítsak. De végül jól sült el. Olyanok ismerték meg Steven Tyler emberi oldalát, akik korábban azt sem tudták róla, kicsoda.”

A zenekaron belüli konfliktusokról:

„Olvastam nemrég egy interjút Michael Stipe-pal, az R.E.M. énekesével. Szerinte a zenekaron belüli feszültségek és a nyomás zenei téren mindig a legjobbat hozta ki belőlük. Alighanem sok bandára jellemző ugyanez. Azt hiszem, a csapaton belüli rivalizálás segít felszítani a belső tüzet. Ilyenkor kerül elő a szenvedély és egyebek. Ezen alapszik az igazán jó zene.”

Tom Hamilton

Az új lemezről:

„Lesz rajta vagy 14 dal, vagyis elég széles a skála. Szerintem megmutatkozik benne minden korszakunk, minden, amit az évtizedek során megtanultunk – a ’70-es évek szimpla riff-rockja ugyanúgy, mint a későbbi  jóval dallamosabb, balladisztikus zene, ami odavonzza a csajokat is a közönségbe. Minden megvan.”

A feldolgozott demókról:

„Összegyűlt néhány izgalmas dalunk az évek során, amikért valahogy sosem lelkedesedtek  sem a producerek sem a lemeztársaság, talán mert közel álltak a ’70-es évekre jellemző egyszerű, húzós számainkhoz. Akkoriban Jack Douglas volt a producerünk, akinek remek füle van az első hallásra fura cuccokhoz, és képes ezekből igazán tökös Aerosmith dalokat kihozni. Ezúttal visszatértünk ehhez a módszerhez.”

A Shakey Ground c. Etta James  feldolgozásról:

„Szükségünk volt néhány extra dalra a japán és európai kiadásokra. Azt gondoltuk, oké, amit tudtunk, kiírtuk magunkból. Talán összedobhatnánk pár feldolgozást. Már nem emlékszem, ki vetette fel a Shakey Ground-ot, de mikor elpróbáltuk, annyira királyul szólt, hogy rögtön fel akartuk tenni a lemezre. Szeretjük megmutatni a funk gyökereinket, hogy igenis meg tudjuk ringatni az emberek csípőjét.”

A turnén elhangzó új dalokról:

„Rizikós lenne bármi újat eljátszani a megjelenés előtt a mobiltelefonok miatt, de simán lehet, hogy végül tojunk az egészre és azért is belevágunk, mert jó móka. Még nem döntöttünk ebben a kérdésben. Hosszú ideje most először van egy teljes lemeznyi új dal a tarsolyunkban, így minden koncert olyan érzés, mintha csőre töltött fegyverekkel sétálnál ki a színpadra. Szeretném, ha továbbra is teljes gázzal száguldó bandaként tekintenének ránk.”

Írta: joeperry | Tags: Címkék: interjú brad whitford tom hamilton
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr214591329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)