07
04
2012

Tíz éves az Ultimate Aerosmith Hits

Tíz éve, 2002 július 3-án került a boltokba az Aerosmith első, teljes karriert átfogó válogatáslemeze, az O, Yeah: Ultimate Aerosmith Hits. Mivel a zenekar pályafutásán két kiadóóriás, a Columbia és a Geffen osztoznak, közel 30 évet kellett várni arra, hogy az összes slágerük egy kiadványra kerülhessen fel.

A dupla CD-n megjelent gyűjtemény gyakorlatilag a Columbia 1980-as Greatest Hits, valamint a Geffen 1994-es Big Ones válogatásainak összegzése, utóbbiról mindössze az Eat The Rich maradt le (némileg érthetetlen módon, hiszen klip is készült hozzá). A kettes korongra felkerült még néhány sikerdal a második Columbia érából is, kiegészítve a Walk This Way Run DMC verziójával.

Három nótát a lemezverziótól eltérő keverésben hallhatunk, a Draw The Line az eredeti, 1977-es kislemez verzióban, a Pink a Glen Ballard-dal rögzített változatban, míg a Just Push Play egy rádiók számára újrakevert formában szólal meg.

Az O, Yeah megjelenését két hónap stúdiómunka előzte meg Hawaii-on az év elején, ahol a zenekar több demót is készített Marti Frederiksen-nel, melyekből kettőt végül feljátszottak a lemezre. A Girls Of Summer gyakorlatilag az utolsó sikeresnek nevezhető Aerosmith kislemez, megjelenése után a 29. helyig kúszott fel a Billboard toplistán. Szintén ehhez a dalhoz forgott a zenekar eleddig utolsó hagyományos videóklipje (a Baby Please Don’t Go-hoz csak koncertmontázs készült), mely egy igazi nyári hangulatú videó temérdek dögös topmodellel, David Meyers rendezésében, és egy Grammy-jelölést is kiérdemelt.

A Girls Of Summer árnyékában némileg mostoha sors jutott a Lay It Down c. lírának, pedig szerintem egy remekül sikerült, hangulatos dalról van szó, nekem nagy kedvencem.

A lemez Európában 3 bónusz dallal is kiegészült, ezek két klasszikus darab, a Toys In The Attic és a Come Together, valamint a Pókember mozihoz készített rockosított főtéma, melyet a zenekar ezen a kiadványán jelentetett meg először. Japánban a fenti hármas mellett a Train Kept A Rollin’ is bónuszként szerepelt.

További érdekesség, hogy az amerikai megjelenést egy kétdalos promo kiadvány is megelőzte, kizárólag hagyományos hanglemez formátumban, A Big Ten Inch Record címmel. A lemez első oldalán a Rats In The Cellar stúdióverziója, a másodikon a Lord Of The Thighs 1978-as koncertfelvétele szerepel.

Képgaléria:

1. Az eredeti lemezborító előlapja
2. Az eredeti lemezborító hátlapja (európai kiadás)
3. Egy, a négy különféle limitált 3D borító közül
4. A Girls Of Summer kislemez borítója
5. A Big Ten Inch Record: a promo hanglemez borítója
6. ...és a lemez első oldala
7. Bal oldalon a Girls Of Summer reklámplakátja ("Add it to their greatest hits.."), jobbra a négyféle 3D borító

Írta: joeperry | Tags: Címkék: ultimate aerosmith hits
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr534629228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rocklud 2012.07.05. 10:11:50

Szerintem a legjobb válogatásalbum.

j.a.cameron 2012.07.22. 19:52:27

Hihetetlen hogy már 10 éve volt hogy megvásároltam az O, Yeah lemezt. Egyébként a Big Ones mellett ez az egyetlen válogatás amire pénzt adtam ki... nem bántam meg.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)