03
16
2011

Az Aerosmith a legnagyobb visszatérő

Az első helyet kaparintotta meg a Gibson.com 10 legnagyobb feltámadás a rock and roll történetében c. listáján az Aerosmith. Russel Hall cikke az alábbi bevezetővel indul:

 
„Alice Cooper szerint a rock and roll életstílus olyan, akár a hullámvasút. Minden dicső égbemenetelre jut egy sokkoló bukás is. A rockzene buktatói sok zenészt és dalszerzőt taszítottak már a legsötétebb mélységekbe, ahonnan többé nincs visszatérés. De amint a következő tíz név is bizonyítja, a váratlan feltámadás ugyanilyen fontos részét képezi a rock történetének.”
 
Az Aerosmith-szel kapcsolatban Hall így fogalmaz:
 
„A ’80-as évek hajnalára az Aerosmith, a műfaj egyik legsikeresebb bandája a szakadék szélére sodródott. A Joe Perry és Brad Whitford kilépését nyögő zenekar mindössze egyetlen stúdiólemezt volt képes kiadni 1980 és 1984 között. Perry és Whitford a ’80-as évek közepén végül visszatért a csapatba, a megtisztult Aerosmith pedig egy sor mérföldkőnek számító lemezt és dalt tett le az asztalra, elképesztő magasságokba szárnyalva ezzel. A banda iránti érdeklődés azóta sem csökkent számottevően.”
 
A teljes lista a következőképp fest:
 
10. Carlos Santana
9. John Lennon
8. Steely Dan
7. The Eagles
6. Johnny Cash
5. Tina Turner
4. Elvis Presley
3. Chuck Berry
2. AC/DC
1. Aerosmith
Írta: joeperry | Tags: Címkék: hírek
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr362743733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schjani 2011.04.28. 20:24:58

igaz hogy az Aerosmith a legnagyobb visszatérő
de az AC/DC-nek meghalt az énekese és úgy tért vissza!

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)