10
22
2011
--

Steven Tyler interjú

 A perui El Comercio interjúja Steven Tyler-rel:

 

Ez lesz a második fellépésetek Limában, hogy érzed magad?
 
A banda jobb, mint valaha. Jelenleg épp dalokat írunk a következő lemezünkre, nagyon izgatottak vagyunk. Megmondtuk, hogy visszajövünk Latin Amerikába, és most itt vagyunk.
 
Milyen dalokra számíthatunk a koncerten?
 
A legnagyobb kedvencekre, mint a One Way Street, a Love In An Elavator, a Dream On és a Toys In The Attic. A dalok közt instumentális tételeket is fogunk játszani. Semmi meglepővel nem készültünk, azt játsszuk, amit a közönségünk hallani akar.
 
Pletykálták, hogy ez lesz utolsó amerikai turnétok.
 
Ki pletykálja? Szó sincs róla, üdvözöljük a rajongókat, nem elköszönünk tőlük. Új albumon dolgozunk és alig várjuk már, hogy megismerjék az emberek. Jelen pillanatban pedig fel akarjuk rázni Amerikát egy kis rockzenével.
 
Mit várhatunk az új lemeztől?
 
Jack Douglas producerrel dolgozunk rajta, akivel a Toys In The Attic-et is felvettük. Arra a régi hangzásra törekszünk, ami meghatározott minket sok évvel ezelőtt.
 
Nem érzed úgy, hogy az elmúlt években sokkal inkább a precízen megírt balladák határozták meg a hangzásotokat?
 
Egy ilyen slágerünk volt, az I Don’t Want To Miss A Thing. Azután a Jaded futott még be, de az nem ballada. Én úgy gondolom, a közönség szereti a balladákat, épp ez teszi őket sikeressé.
 
Ezek szerint megnyomjátok a pedált az új dalokban?
 
Majd meglátjuk, mi lesz. Sok húzós rockdalunk van. A rajongóknak üzenem, hogy nincs okuk aggódni, mert az első kislemezünk egy belevaló rock and roll nóta lesz.
 
Mikorra várható a megjelenés?
 
Még nem tudni. Én úgy május-június környékére saccolom.
 
Mivel töltöd az időt, mikor épp nem a zenekarral próbálsz vagy stúdiózol?
 
Adrenalinfüggő vagyok, a szemeim folyton vörösek a fáradtságtól. Ahogy befejeztem az American Idol meghallgatások felvételeit, rögtön Boston-ba repültem, ahol mindössze három napom maradt próbálni a többiekkel, aztán irány egy másik gép, hogy rögzíthessék a hangomat egy filmhez, amin dolgozom. Szeretek elfoglalt lenni.
 
Milyen filmről van szó?
 
Nem beszélhetek róla, egyelőre köt a titoktartás. Annyit azért elárulhatok, hogy egy animációs film karakterének kölcsönzöm a hangját.
 
Az American Idol rajongói hogyan fogadták a részvételed a műsorban?
 
Tetszett nekik. Szerintem sikerült egy kis humort csempésznem a show-ba. Itt Amerikában megváltozott a zeneipar. Többé nem lépsz fel kis klubokban és koncerttermekben, ezek szerepét átvette az internet és a YouTube.
 
Könnyű sztárrá válni manapság?
 
Igen. Nyilván nem lesz belőled egy Barbra Streisand, de könnyű bekerülni a televízióba.
 
Elégedett vagy a műsorral?
 
A legdögösebb latin csaj, J. Lo mellett ülök minden este! Nyilván elégedett vagyok.
 
Nem volt gond a zenekaron belül, mikor kiderült, hogy részt veszel az American Idol-ban?
 
Eleinte volt egy kis irígység. Meglepődtek, kemény időszak volt. Nekiálltak új énekest keresni és nélkülem akartak turnézni. Mintha  házasságban élnénk 40 éve, csak ez egy zenekar. De mondok én neked valamit: a sok szarság után az eladásaink 25%-kal nőttek. Mind ezt akarjuk ugyanis: eladni a lemezeinket, jó dalokat írni és örömet szerezni az embereknek.
 
Igaz, hogy Joe Perry-vel rengeteget vitatkoztok?
 
Nagyjából.
 
Most éppen min?
 
Semmiség. Jó zenét akarunk játszani. A Lima-i koncerten én a Draw The Line-nal akartam kezdeni, ő meg a Let The Music Do The Talking-gal. Most épp ez a vitatéma. A marakodás nem vezet sehová, ezentúl a zenénk beszél majd helyettünk.
 
Megbántál bármit az életedben, Steven?
 
Az igazságot nem lehet... várj csak, igen. Bánom, hogy nem töltöttem elég időt a lányaimmal, Miával és Livvel. Minden más úgy alakult, ahogy annak kell.
 
Justin Bieber játssza a Walk This Way-t a koncertjein. Erről mi a véleményed?
 
Justin a barátom, fiatal és nagyon jó előadó. Szerintem még hosszú pályafutás áll előtte. Kamasz még, de intelligens srác és megtalálta a saját stílusát. Nem féltem. Az Aerosmith előtti korszak nagyon fontos volt az életemben, vele is így lesz.
Írta: joeperry | Tags: Címkék: interjú steven tyler
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr753321694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)