12
30
2010

2010 Aero szemmel

Rövid évzáró összefoglaló 2010 történéseiről:

 Január

 - Steven Tyler 30 napos rehabilitációs kezelést kezd meg december végén, lábfájdalmai miatt kialakult fájdalomcsillapító-függőségének leküzdése érdekében. Az énekes közleményben tudatja a rajongókkal, hogy nem kívánja elhagyni az Aerosmith-t.
 
- Joe Perry több nyilatkozatában is arra utal, a zenekar nem fogja megvárni Tyler felépülését és új énekest keresnek a pótlására. Tyler menedzsmentje perrel fenyegetőzik.
 
- A kezelés alatt álló énekes többször is felhívja magára a figyelmet a klinika környezetében, először a Tilted Kilt nevű karaoke bárban csatlakozik a színpadon éneklő pároshoz, majd egy barkácsáruházban ragad mikrofont a vevők szórakoztatására.
 
- Január 23-án kezdetét veszi a Mötley Crüe kanadai miniturnéja, melyen a The Joe Perry Project az előzenekar.
 
Február
 
- Tovább folytatódik a Tyler lecserélése körüli mizéria: olyan nevek bukkannak fel a sajtóban, mint Paul Rodgers, Sammy Hagar, Lenny Kravitz és Tom Jones.
 
- Bejelentik, hogy az újjáalakuló Bad Company néhány áprilisi brit koncertjét Joe Perry és zenekara nyitja majd meg.
 
- Február 15: A Kerrang! értesülései szerint az Aerosmith eredeti felállásban ad koncertet a nyári Download Fesztiválon, a csapat közleményben erősíti meg a hírt. Napokon belül már teljes nyári európai turnéról cikkeznek a lapok, de dél-amerikai helyszínekről is megjelennek az első pletykák.
 
- Február 24: Közzéteszik a hivatalos európai turnéprogramot, mely szerint a nagy nyári fesztiválok mellett olyan ritkán látogatott városokban is fellép a banda, mint Bukarest és Prága. A turné a Cocked, Locked, Ready To Rock! címet kapja, utalva az elmúlt hónapok esményeire.
 
- Február 28: Brad Whitford 58. születésnapja.
 
Március
 
- Nyilvánosságra kerül a dél-amerikai turnéprogram is, májusban hat országban hét koncertet ad a zenekar.
 
- Steven Tyler kijelentkezik a Betty Ford klinikáról, ahol sikerrel teljesítette a 12 lépésből álló rehabilitációs kezelést. Az énekes rögtön ezután Hawaii-ra repül barátnőjével.
 
- Minden korábbi jegyeladási rekord megdől az Aerosmith koncertje miatt Peruban, ahol korábban még sosem lépett fel a banda.
 
- Megjelenik az első pletyka egy Boston-i lapban arról, hogy nyáron a kultikus Fenway Parkban léphet színpadra az Aerosmith.
 
- Március 26: Steven Tyler 62. születésnapja.
 
Április
 
- Hivatalosan is bejelentik, hogy augusztus 14-én közös koncertet ad Boston két leghíresebb rockzenekara, az Aerosmith és a J. Geils Band a Fenway Parkban. A bejelentésre a Red Sox meccse előtt kerül sor, majd Steven Tyler a himnuszt is elénkeli a közönségnek.
 
- Egy interjúban Brad Whitford elhinti, hogy szervezés alatt áll a banda világturnéjának észak-amerikai szakasza is, amit hamarosan bejelentenek.
 
Május
 
- Május 17: Kezdetét veszi az Aerosmith 2010-es világturnéja, az első koncertet Venezuelában, telt ház előtt adja a zenekar. A koncerten olyan élőben ritkán hallott dalok is felcsendülnek, mint a Walkin’ The Dog és a Combination. A turné ebben a hónapban Kolumbiában, Peruban, Chilében és Brazíliában folytatódik.
 
- Május 28: Közzéteszik az észak-amerikai koncertek listáját. Egyes pletykák szerint az Aerosmith 1 millió dollárt kap minden egyes fellépéséért, a jegyeladásoktól függetlenül, ezzel az év legjobban fizetett turnéja az övék.
 
Június
 
- Egy Costa Rica-i fellépéssel véget ér a világturné első szakasza, amely néhány nap pihenő után Európában halad tovább. A banda óriási tömeg előtt lép színpadra előbb a Svéd Rock, majd a Download Fesztiválon, ezt követően pedig végigjárja Londont, Bukarestet, Athént, Arnhemet, Desselt, Barcelonát és Párizst.
 
- Perrel fenyegetőzik egy kanadai koncertszervező cég, amiért a zenekar nem hajlandó pótolni a 2009-ben elmaradt fellépéseit az országban. A csapat végül öt extra koncertet köt le Kanadában szeptember végén.
 
- Június 21: Joey Kramer 60. születésnapja.
 
Július
 
- A hozzánk legközelebbi helyszínen, Prágában kezdi a hónapot az Aerosmith, ahol több blogolvasó helyszíni beszámolója szerint is remek koncertet adnak. Az európai turné két nappal később, az olaszországi Heineken Fesztiválon zárul, amit három hetes pihenő követ. A hónap végén kezdetét veszi a hazai fellépéssorozat is Oakland-ben.
 
- Balesetet szenved Joe Perry, amikor a piros lámpánál várakozva egy nyugdíjas nő autója elsodorja a motorját. Az esés után a gitárost kórházba szállítják, de komolyabb sérülés nélkül megússza az esetet, így vállalni tudja a hátralévő koncerteket.
 
Augusztus
 
- Steven Tyler egy rádióinterjúban elárulja: zsűritag lesz az American Idol című tévés tehetségkutató új szezonjában. A hírt a csapattagok vegyesen fogadják, a legélesebben Joe Perry bírálja az énekest döntése miatt.
 
- Lezajlik a J. Gails Band és az Aerosmith közös koncertje Boston-ban. Jóllehet a fellépés teltházas és a hangulat is remek, több rajongó csalódásának ad hangot az Aerosmith programjának túlzott slágeressége és a két banda közös fellépésének elmaradása miatt.
 
- Augusztus 17-én, Torontóban újabb baleset éri Steven Tylert, amikor Joe Perry csípőjével meglöki őt a színpadon és a nézők közé zuhan. Az énekes sérülés nélkül ússza meg a kalandot. Perry állítja, nem volt szándékos a mozdulata, jóllehet néhány nappal korábban Tyler fejbevágta őt a mikrofonállvánnyal, így sokak szerint egyszerűen törleszteni akart.
 
Szeptember
 
- Az elmaradt kanadai állomások pótlásával befejeződik az Aerosmith 2010-es világturnéja. A csapat négy hónap alatt 17 országban 43 koncertet adott.
 
- Bejelentik, hogy Steven Tyler énekli a Space Battleship Yamato c. japán animációs film betétdalát Love Lives címmel. A dalt kislemezen is kiadják az év végén, így ez lesz az énekes első önállóan megjelenő kiadványa.
 
- A turné végeztével Tyler csatlakozik az American Idol stábjához és megkezdődnek a műsor előkészületei. Tom Hamilton egy interjúban kifejti: az Idol mellett az énekesnek marad ideje a zenekarral és a lemezfelvételekkel foglalkozni.
 
- Szeptember 10: Joe Perry 60. születésnapja.
 
Október
 
- Jersey City-ben megkezdődnek az American Idol meghallgatásai. Steven Tyler a show mellett időt szakít egy vendégfellépésre a Farm Aid-en, ahol Willie Nelson oldalán adja elő a Once Is Enough c. dalt; valamint a Bolond Kalapos hangját adja a Wonder Pets c. rajzfilmsorozat egyik epizódjában.
 
- John Lennon 70. születésnapját előre felvett videóüzenettel köszönti a banda, de Joe Perry is közzétesz egy rövid üdvözletet honlapján.
 
- Bejelentik, hogy ősszel újabb koncertekkel folytatódik az Experience Hendrix turné, melyen természetesen Brad Whitford is részt vesz.
 
- Steven Tyler énekli a nemzeti himnuszt a Boston Bruins egyik hazai NHL-mérkőzésén.
 
November
 
- 40 éves évfordulót ünnepelhet a zenekar november 6-án, hisz 1970-ben ezen a napon adta első koncertjét a Nipmuc gimnáziumban.
 
- Steven Tyler egy korábbi kijelentése után Brad Whitford is megerősíti, hogy 2011-re új lemezt és turnét tervez az Aerosmith.
 
- Joe Perry a színésznő/rockénekesnő Juliette Lewis oldalán lép színpadra Miami-ban, egy dal erejéig.
 
- A boltokba kerül Steven Tyler első saját kislemeze, a Love Lives. A korongon a dal négy különböző keverése kap helyet.
 
December
 
- Az év utolsó hónapjában egymást érik a vendégfellépések: Joe Perry a CMT televízió nagyszabású country díjátadó gáláján lép színpadra a frissen díjazott Jason Aldeen-nel, majd csatlakozik a KLOS rádió karácsonyi partijának sztárfellépői közé. Steven Tyler a Camp Freddy egyik koncertjén énekel és dobol néhány dalban, ráadául Paul McCartney oldalán öt Beatles dalt énekel el a Kennedy Center Honors rendezvényen, hatalmas sikerrel.
 
- Steven Tyler élő rádióműsorban hív fel egy nyaktól lefelé megbénult, tolószékhez kötött lányt, akinek utolsó kívánsága az volt, hogy beszélhessen az énekessel.
 
- Bejelentik, hogy Joe Perry részt vesz Paul Rodgers április 27-i koncertjén Londonban.
 
- December 31: Tom Hamilton 59. születésnapja.
Írta: joeperry | Tags:
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://aerosmith.blog.hu/api/trackback/id/tr252548047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tintaszív 2011.01.05. 17:57:33

Boldog Új Évet Mindenkinek!!!!

Elnézést az OFF-ért, de ezt találtam:
05-Jan-11 Steven Tyler to Make Rounds on Late Night TV
Aerosmith singer Steven Tyler is slated to appear on NBC's "The Tonight Show with Jay Leno" on Monday, January 10, 2011 along with American Idol judges Randy Jackson and Jennifer Lopez.

For more information, visit NBC.com

The following Monday, January 17, 2011, Steven will appear on the "Late Show with David Letterman" on CBS.

For more information, visit CBS.com

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)